Janne Puhakka seuraa terveyttään LOUNA Labin palveluiden avulla


Janne Puhakka jakaa pohdintojaan oman terveyden seuraamisesta.

”Oman hyvinvoinnin seuranta kannattaa mielummin aloittaa liian ajoissa kuin liian myöhään.

Oma hyvinvointi on ollut mulle aina todella tärkeä juttu, ja olen tosi kiinnostunut kaikista niistä tekijöistä, jotka siihen vaikuttaa. Vaikka olenkin nuori, niin halusin aloittaa omien veriarvojen seurannan jo hyvissä ajoin. Laboratoriotuloksissahan useimmiten muutokset ovat tärkein tekijä, jota seurataan. 

Kävin LOUNA Labilla otattamassa Mieskuntoarvot -laboratoriopaketin, jolla mitataan erityisesti miehen kehon hyvinvointiin liittyviä veriarvoja. Tämän laboratoripaketin tuloksista löytyy täydellisen verenkuvan lisäksi miehen näkökulmasta tärkeät testosteroni- ja PSA-arvot. PSAhan tarkoittaa siis prostataspesifistä antigeeniä, ja sitä erittyy ainoastaan eturauhasesta. Sen tasot nousevat tyypillisesti eturauhassyövän yhteydessä. 

Lisäksi tuloksista selviää pitkä lista yleisesti hyvinvointiin liittyviä arvoja. Niiden avulla voidaan seurata tärkeiden elinten kuten munuaisten, maksan ja kilpirauhasen toimintaa, sekä sydämen ja verisuonitautien riskitasoa kolesteroliarvoilla. Näytteistä mitataan myös tulehdusarvo ja raudan, B12-vitamiinin ja D-vitamiinin pitoisuustiedot. Mielestäni todella kohtuullisella hinnalla saa siis valtavan kattavan katsauksen oman kehon vointiin!

Ajanvaraus ja itse käynti LOUNAlla sujuivat todella nopeasti ja helposti – vapaita aikoja löytyi jo heti seuraaville päiville ja maksun sai hoitaa kätevästi etukäteen aikaa varatessa. Itse näytteenottokin sujui todella nopeasti, istuin toimenpidehuoneessa ehkä viitisen minuuttia ja homma oli jo ohi. Kaiken huippuna sain tulokset jo saman päivän aikana!”

 

Marraskuu on eturauhassyöpätietoisuuden kuukausi. Voit marraskuun loppuun (30.11.) saakka käydä testauttamassa oman PSA-arvosi todella edullisesti osana Mieskuntoarvot -laboratoriopakettia LOUNAlla. Myös väsymykseen vaikuttavien arvojen laboratoriopaketti on marraskuun loppuun saakka tarjoushintaan:

Väsymykseen vaikuttavat arvot 98e (normaalisti 128e)

Mieskuntoarvot 38e (normaalisti 48e)

 

LOUNA Labin ajanvaraukseen pääset täältä!