Jenni Puhakka käyttää smoothie bowliinsa Pakkasmarjan herkullista Kuningas-marjasekoitusta


Vaikuttaja ja personal trainer Jenni Puhakka käyttää marjoja reilusti joka aamu, samalla tulee hoidettua iso osa päivän vitamiinitarpeesta. 

 

Jennin mukaan pakkasmarjoissa parasta on hyvä säilyvyys, pakkasessa voi pitää aina isoa määrää valmiina käyttöön. 

– Tuoreet marjat pilaantuvat nopeammin, eikä talvella tietenkään edes ole tarjolla kotimaisia vaihtoehtoja, hän mainitsee. 

Jenni tukee muutenkin mielellään kotimaisia tuottajia. Marjaviljelijöiden omistaman, vastuullisuuteen panostavan Pakkasmarjan laadukkaat kotimaiset marjat sopivat moneen.

– On ehdottomasti kiva tietää, että mistä tuotteet tulevat. Kotimaisten marjojen kanssa ei myöskään tarvitse huolehtia niiden kuumentamisesta, hän toteaa. 

Varmaa laatua 

Jenni on käyttänyt yksinomaan Pakkasmarjan tuotteita jo vuosia. Niiden laatuun voi hänen mukaansa luottaa, esimerkiksi vadelmat ovat rasiassa aina kokonaisina marjoina. Useimmin Jennin ostoskoriin tiensä löytää Kuningas-marjasekoitus, joka on lempeä yhdistelmä suomalaisia suosikkimarjoja; mansikoita ja vadelmia vastuullisilta marjatiloilta sekä maukkaita metsämustikoita.

– Käytän marjoja smoothien lisäksi esimerkiksi puuron päällä, välipaloina vaikkapa rahkassa tai jätskin kanssa. Kun niitä on aina pakkasessa, on soveltaminen helppoa, hän kuvailee.

Yksi Jennin suosikkiresepteistä on Kuningas-smoothiebowl, jonka voi nautiskella viikonloppuaamun rauhassa tai napata kätevästi mukaan.

– Siitä syntyy kaunis instagram-bowl, mutta sen voi yhtä lailla heittää shakeriin ja juoda koulu- tai työmatkan aikana. Itse teen reseptin mielelläni tuplana, jolloin siitä saa sekä aamu- että välipalan. 

Jennin mielestä marjojen käyttäminen onkin helppo ja nopea tapa varmistaa terveelliset valinnat kiireen keskellä. 

– Päivässä pitäisi saada se puoli kiloa kasviksia. Kun aamulla on syönyt monipuolisesti marjoja, on jo hoitanut osan siitä, hän naurahtaa.  

Kokeile Jennin suosikkireseptiä!

Kuningas-smoothiebowl

  • 200 g Kuningas-marjasekoitusta (mansikka-mustikka-vadelma)
  • 250 g maitorahkaa
  • 0,5 dl kauraleseitä
  • hunajaa halutessasi

Anna marjojen sulaa hetki ennen blenderiin laittamista.
Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita ainekset tasaiseksi.
Kaada kulhoon. Koristele halutessasi esimerkiksi cashew-pähkinöillä, kookoshiutaleilla, banaaniviipaleilla tai marjoilla. Nauti.

Huom! Smoothiesta voit tehdä vegaanisen korvaamalla maitorahkan vastaavalla kasvipohjaisella tuotteella.