Kotimainen Makukaura on helppokäyttöinen ja terveellinen lisä aamu- tai välipalaan


Laihian Mallas Oy:n täysin suomalainen superfood Makukaura on kätevä tapa lisätä lautaselle kuitua ja marjaisaa makua. Tanssija Anniina Raittinen valitsee puuroonsa Makukaura Mustikkaa. 

 

Anniina Raittinen tunnustautuu tasapainoisten ruokailutottumusten ystäväksi. Tanssijana ja intohimoisena treenaajana hyvinvointi ja terveys ovat Anniinalle tärkeitä asioita, mutta hän ei halua heittäytyä ruokavalintojen suhteen ehdottomaksi.

– Olen löytänyt hyvän flown syömisen ja terveellisten elintapojen suhteen. Kuuntelen kehoani, syön säännöllisesti ja sallin itselleni myös herkut, hän kuvailee. 

Anniina uskoo monipuoliseen ruokailuun, eikä halua tehdä ruokailutottumuksistaan ja -valinnoistaan projektia. Hänen mielestään hienointa on, jos omat valinnat tuntuvat helpoilta ja luonnollisilta.

– Minulla ei ole mitään tarkkoja ehtoja ruokavalintojeni suhteen. Kasvipohjaisia tuotteita

huomaan kuitenkin valitsevani yhä useammin, hän kertoo. 

Lähiruokaa smoothieta tai puuroa piristämään

Makukaura sopii hyvin Anniinan joustavaan ja monipuoliseen ruokavalioon. Se on valmistettu paahdetusta, kotimaisesta täysjyväviljasta ja valmista lisättäväksi ruokiin sellaisenaan. 

– Arvostan tuotteen helppokäyttöisyyttä ja kätevää pakkausta, Anniina toteaa.

Anniina on käyttänyt Makukauraa etenkin puuron seassa.

– Se tuo mukavaa kevyen mustikkaista makua, kun muutenkin syön mielelläni marjoja puuron kanssa. Samalla vain kahdesta ruokalusikallisesta saa tarpeeksi kuitua vatsan hyvinvoinnin ylläpitämiseen, hän mainitsee. 

Puuron lisäksi Makukaura sopii hyvin esimerkiksi tuorepuuroon, jogurttiin tai smoothien sekaan. Anniina pääsi testaamaan Makukauran omaa mustikkasmoothie-reseptiä. 

– Se on hyvä vaihtoehto, kun haluaa nopean ja helpon välipalan, joka on samaan aikaan myös terveellinen, Anniina kehuu. 

Makukaurasta kätevästi kuitua

Laihian Mallas Oy:n Makukaurat ovat hämäläisen reseptin mukaan valmistettuja täysjyväviljatuotteita, joiden valmistuksessa käytetään suomalaista kuorimatonta viljaa (kaura, ohra ja herne) sekä kotimaisia marjoja. Makukaurasta on saatavilla kaksi makuvaihtoehtoa, kestosuosikki Mustikka ja nyt uutuutena suomalaisten rakastama Puolukka. Molemmat sisältävät noin 20 prosenttia kuitua. 

Resepti:

Kaurainen mustikkasmoothie

Yhdelle, 10 min

  • 2 rkl Makukaura mustikkaa
  • 1 dl jogurttia
  • 1 dl maitoa
  • ½ dl mustikkaa
  • ½ banaani
  •  muutama lehti tuoretta minttua

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa. Koristele mustikkasmoothie mintulla ja tuoreilla mustikoilla.

laihianmallas.fi