Umppu aikoo viedä perheensä ihailemaan Tampere-talon kesänäyttelyitä


 Tampere-talossa on luvassa kaikkien aikojen POP-kesä, kun samaan aikaan avautuvat kolme toisiaan täydentävää taidenäyttelyä; katutaiteen pioneeri Keith Haring, valokuvaajalegenda Ilpo Musto sekä kotimaisen modernin taiteen nouseva kaksikko Teemu Keisteri ja Nikolo Kerimov.

 

 Yrittäjä ja bloggaaja Ulla-Riitta Koskinen eli Umppu odottaa jo mahdollisuutta päästä vierailemaan Tampere-talon näyttelyissä. Kesänäyttelyt kuuluvat hänen perheensä perinteisiin, esimerkiksi viikonloppu- tai lomapäivän ohjelmana. Joka kesä pyritään käymään vähintään kahdessa näyttelyssä. 

– Itse tykkään käydä katsomassa taidetta ja lapset otetaan mukaan, haluavat he tai ei. Täytyy pitää sen verran kulttuurillista kasvatusta yllä, Umppu naurahtaa. 

Tampere-talon tämän kesän näyttelykattausta hän pitää kiinnostavana. 

– Kivaa, että luvassa on jotain vähän erilaista. Kaikissa näyttelyissä on todella värikkäitä teoksia, joten ne sopivat varmasti hyvin koko perheelle, hän kertoo. 

Katutaiteen klassikko Keith Haring 

Keith Haringin näyttely tuo Hampurin taideteollisuusmuseolta lainaan yli sata museolaatuista julistetta. Yhdysvaltalainen katutaiteilija tunnetaan kansainvälisesti hip hop -kulttuuria sekä graffiti- ja poptaidetta hyödyntävästä tyylistään. 

Umppuun Keith Haringin teoksissa vetoaa niiden kantaaottavuus.

 – Jokaisessa teoksessa on selvästi esillä joku viesti, hän mainitsee.

Pop ja rock -tähtien huippukuvaaja Ilpo Musto 

Umpulle valokuvataide on erityisen lähellä sydäntä, joten hänen ykkösvalinnakseen tämän kesän näyttelyistä valikoituukin Ilpo Muston näyttely. 

Tampere-talossa nähdään nyt laaja kattaus Muston valokuvia, noin kuusikymmentä kuvaa selittävine tarinoineen. Mukana on otoksia huipputähdistä David Bowiesta Led Zeppeliniin ja Björkistä Bob Dylaniin, suomalaisia muusikkoja unohtamatta.

 

Nuoret suomalaiset Keisteri ja Kerimov

Kesän näyttelytarjonnan täydentää nuoremman sukupolven katutaiteen kokeileva kaksikko, Teemu Keisteri ja Nikolo Kerimov. Kuvataiteilijat hyödyntävät rohkeasti perinteisten alustojen ulkopuolista maailmaa. 

Umpulle kaksikko on toistaiseksi tuntematon, mutta hän uskoo näyttelyn löytävän kohderyhmänsä.

– Tämä varmasti vetoaa varsinkin nuorempaan väkeen, hän summaa. 

Tule tutustumaan Tampere-Talon näyttelyihin 22.6–15.8.2021!

Keith Haring Posters Sorsapuistosalissa (peruslippu 14 €, yhteislippu Ilpo Muston näyttelyn kanssa 20 €) Nähtävillä yli 100 teosta maailman tunnetuimpiin katutaiteilijoihin kuuluvan Keith Haringin julistetaiteesta.

Ilpo Musto London Calling -valokuvanäyttely Duetto-saleissa (peruslippu 10 €) Rock- ja popmusiikin maailmantähtiä valokuvaaja ja toimittaja Ilpo Muston ikuistamana.

Keisteri & Kerimov Talvipuutarhassa (vapaa pääsy) 1980-luvun puolivälissä syntyneiden kuvataiteilijoiden Teemu Keisterin ja Nikolo Kerimovin kiinnostavia nykyteoksia. 

Kaikki lippujen hinnat ja tarkat aukioloajat löydät osoitteesta tampere-talo.fi