Kaisa Mäkäräinen kertoo, kuinka hän loihtii kotona ravintolatasoisen pizzan


Pirkka Parhaat -sarjan Pizzanpaistajat-tuotekokonaisuus yllätti Kaisan positiivisesti. Erityisesti pakasteena myytävä valmis pizzataikina kerää häneltä kehuja. 

Entinen ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen rakastaa italialaista ruokaa. Kaisan mielestä perinteisesti italialaisen keittiön kulmakivenä pidetty pizza on kuitenkin enemmän kansainvälinen kuin puhtaasti italialainen ruoka.

“Olen syönyt pizzaa ympäri maailmaa, ja jokaisella alueella on oma vivahteensa”, Kaisa kuvailee. 

Hyvänä esimerkkinä toimii pizzaresepti, jonka Kaisa poimi leirireissultaan Lapista. Suomalaista ja italialaista ruokaa yhdistävään poropizzaan kuuluu poroa, leipäjuustoa ja lakkahilloa. 

Myös Pirkka Parhaat -sarjan Pizzanpaistajat-tuotekokonaisuudessa on suomalaisen ja italialaisen ruoan yhdistämisen henkeä. Valikoimasta löytyy esimerkiksi pizzakala, joka on suunniteltu kotimaiseksi vaihtoehdoksi tonnikalalle. Pizzakala on valmistettu suomalaisista särkikaloista ja muikuista.

Pirkka Parhaat -sarjan Pizzanpaistajat-tuotekokonaisuus nostaa kotikokin pizzan uudelle tasolle

“Pirkka Parhaat merkitsee minulle parempaa laatua, ja usein valitsenkin mieluiten sarjaan kuuluvan tuotteen muiden vaihtoehtojen sijaan”, Kaisa sanoo. 

Kaisa testasi uusia pizza-aineksia omassa keittiössään. Tuotesarjaan kuuluvan valmis pizzataikina sai päällensä sarjan tomaattikastiketta ja pizzajuustomurua. Uunissa paistamisen jälkeen Kaisa kruunasi pizzan Pirkka Parhaat -sarjan bresaolalla, kirsikkatomaateilla, tuoreella basilikalla, balsamicolla ja itse tehdyllä valkosipulioliiviöljyllä. 

“Tästä pizzasta tuli tosi paljon parempaa, kuin kotona tehdyistä pizzoistani yleensä. Lopputulos näytti ja maistui aivan kuin pizzerian pizzalle”, Kaisa kehuu. 

Erityisesti valmis pizzataikina keräsi Kaisalta kehuja. 

“Aiemmin ostetut valmistaikinapohjat jää kauaksi tähän verrattuna. Jos jollakulla on mielikuva ettei pakastepohja voi olla hyvä, kannattaa testata tätä”, Kaisa sanoo.

Kaisan vinkit täydelliseen pizzaan kotona:

  1. Lisää täytteitä säästeliäästi, jotta pohja pysyy rapeana
  2. Paista vain tomaattikastikkeella ja juustolla täytetty pizza uunissa, ja lisää loput täytteet tuoreina
  3. Jos kotoa ei löydy pizzakiveä, koita kuumentaa uunipelti ennen pizzan paistamista rapean pohjan saamiseksi
  4. Pakastettu pizzataikina kannattaa ottaa hyvissä ajoin sulamaan, esimerkiksi edeltävänä päivänä

 

 

Pirkka Parhaat ja Pizzanpaistajat – ihan parhaat ainekset itse tehtyyn  pizzaan | K-Ruoka – K-Ruoka