Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson innostui nostamaan rauta-arvojaan


Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson on pitkään kärsinyt matalasta ferritiinistä useista eri valmisteista huolimatta.

”Mun hemoglobiiniarvot ovat aina olleet kohdillaan, mutta ferritiini on huidellut viitearvojen alarajoilla. Paljon urheilevalle rauta-arvot on tärkeä huomioida, ja erityisesti naisurheilijoiden kohdalla”, Camilla kertoo.

”Olen matalan ferritiinin takia syönyt jo pitkään rautalisiä. Lääkärin neuvomana olen vaihdellut valmisteita silloin tällöin, ja huomannut että valmisteilla todella on eroa. Siis veriarvoissa näkyvää eroa!”, Camilla hehkuttaa.

”Uusimpana kokeiluna testasin apteekeissa myytävää Vitaali laktoferriini + C-vitamiini -valmistetta, jossa ei itseasiassa ole rautaa laisinkaan! Sen vaikuttava aine, laktoferriini, edistää syödyn raudan imeytymistä. Myös mukana oleva C-vitamiini tukee imeytysmisprosessia, ja söisin sitä vielä erillisenä tuotteena jos sitä ei olisi tässä kätevästi samassa”, Camilla sanoo.

Laktoferriini on  perinteisille rautalisille hyvä vaihtoehto, jos tavallisista rautalisistä tulee maha kipeäksi.

”Testautan omat veriarvot säännöllisesti, ja 3-4 viikon laktoferriinin käytön jälkeen ferritiiniarvot oli jo selkeästi edellistä mittausta paremmat!”, Camilla sanoo.

Kirsikkana kakun päällä laktoferriinillä on positiivisia vaikutuksia vastustuskykyyn ja ihon terveyteen.

Koodilla VITAALI20 saa -20 % kaikista Vitaali-tuotteista Yliopiston Apteekin verkkokaupassa 30.9. asti. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin.