Kuinka puiset lattiakaivon kannet toimivat Varpu Hintsasen kodissa?


Kotimainen Vieserin Dot-lattiakaivo on näyttävä sisustuselementti Varpun ja Samin uudessa kodissa. 

Mielen ammattilainen ja kirjailija Varpu Hintsanen on miehensä Samin kanssa juuri saanut valmiiksi rakennusprojektinsa Akaassa. Luonnonmaisemiin nousseesta jylhästä kivitalosta on suunniteltu juuri Hintsasten näköinen koti. 

Ennen tätä rakennusprojektia lattiakaivot ovat olleet Varpun mielessä pelkkä pakollinen osa märkätilojen toimivuutta. 

Hintsasten sisustussuunnittelijan ehdottamat Vieserin designlattiakaivot kuitenkin herättivät ajatuksen siitä, että lattiakaivot voivat olla kosteiden tilojen näyttävä sisustuselementti. Vieserin lattiakaivot suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa erityistä huomiota vastuullisuuteen kiinnittäen.

Päätökset lattiakaivosta tulee tehdä hyvissä ajoin

Valinnat lattiakaivon, sen paikan ja kannen suhteen tulee tehdä ajoissa, jotta ne sopivat talon LVI-suunnitelmaan mukaan. Tällöin ei jouduta tilanteeseen, jossa toivottu designkaivoratkaisu ei onnistukaan ilman piikkaamista ja purkamista. 

“Monille se tuleekin yllätyksenä, kuinka ajoissa lattiakaivoratkaisut täytyy päättää. Onneksi meillä oli ammattilaisia opastamassa, sillä harmitus olisi ollut kova jos emme olisikaan saaneet näitä ihania Vieserin kansia”, Varpu sanoo

“Meille märkätiloihin valikoitui mikrosementiä ja laatoitusta, ja niiden kanssa haluttiin näyttävät puiset designkannet. Luonto, puu sekä kivi, haluttiin myös osaksi märkätilojen ulkoasua”, Varpu kuvailee.

Varpu valitsi uuteen kotiinsa suihkujen alle pyöreät Vieser Dot -designlattiakaivot, joista toinen on tummaa Kebony-puuta ja toinen vaaleaa Accoya-puuta. Kumpikin puulaji on märkätiloihin soveltuvaa.

Lattiakaivolla voi muuttaa koko huoneen ilmettä

“Jo rakennusvaiheessa saattoi konkreettisesti nähdä, kuinka paljon ilmettä ja ulkonäköä nämä 60 cm halkaisijaltaan olevat, pyöreät Vieser Dot -kannet märkätiloihin tuovat. Muistan ajatelleeni jo tuolloin, että näistä tulee niin ihanat!”, Varpu kuvailee. 

Designlattiakaivot osoittautuivat juuri sellaiseksi ratkaisuksi, jota Varpu oli toivonut.

“En totta ollut tullut aiemmin ajatelleeksi, miten kaunis yksityiskohta ne ovat, ja miten ihanalta puu jalkojen alla suihkutellessa tuntuu!”, Varpu hehkuttaa. 

Puulattiakaivot ovat myös käytännöllisiä. Lattiakaivojen mukana tulee työkalu, jonka avulla kansi on helppo irrottaa puhdistusta varten, ja niiden ylläpito on yhtä helppoa kuin tavallisten lattiakaivojen.

“Jo tällä kokemuksella voidaan sanoa, että tämä on kyllä ollut täyden kympin valinta!”, Varpu kiteyttää.

 

uusi-Vieser-logo1-5bee716691725 - Pohjois-Suomen Messut