Nooralotta Neziri jakaa suosikkisalaattinsa reseptin


Välimerellisistä mauista koostuva klassikkosalaatti ihastuttaa sellaisenaan tai grilliruoan kyljessä. 

Olympiaurheilija Nooralotta Neziri rakastaa kreikkalaista ja välimerellistä ruokaa. Urheilijana hän kiinnittää tarkkaa huomiota ruokavalioonsa, ja pyrkii valitsemaan lautaselleen laadukkaita raaka-aineita. 

“Tykkään erityisesti fetajuustosta, joka sopii mielestäni joka ruokaan. Filoksen fetatuotteet ovat mun suosikkeja, ja olen käyttänyt niitä jo pitkään”, Nooralotta kertoo. 

Filos on Nooralotan luottomerkki välimerellisten tuotteiden saralla. 

“Urheilijana täytyy olla aika tinkimätön omasta ruokavaliosta, ja Filoksen kohdalla tiedän voivani luottaa tuotteiden laatuun”, Nooralotta sanoo.

Välimerellinen ruokavalio vetää puoleensa

Nooralotan sukujuuret ovat hänen isänsä puolelta Makedoniassa. Nooralotta pohtii makedonialaisen ruoan olevan tavallaan samanhenkistä kuin välimeren ruoka, sillä molemmissa ruokakulttuureissa toistuu samoja elementtejä.

Välimerellisen keittiön klassikkoaines, oliivi, maistuu Nooralotalle esimerkiksi salaateissa ja pizzassa.

“En välitä syödä oliiveja pelkiltään, mutta toisaalta ne tuovat mielestäni hyvää lisämakua joihinkin ruokiin”, Nooralotta pohtii. 

Klassikkosalaatti hurmaa kesäisin

Nooralotan vakioruokiin kuuluu klassinen kreikkalainen salaatti. Hänen versioonsa kuuluu Filoksen amfissa- ja kalamata-oliiveja, fetaa ja halloumia, sekä salaattipohja, paprikaa ja punasipulia. Salaatin kruunaavat laadukas oliiviöljy ja balsamico. Nooralotan makuun oliivien ja juustojen maut tuovat salaattiin riittävästi suolaisuutta, mutta halutessaan salaattiin voi lisätä myös pippuria ja suolaa.

“Tämä salaatti sopii tosi hyvin kesäisin grilliruoan lisukkeeksi. Muutenkin salaatin ravintoarvot ovat kohdallaan, joten se sopii juoksijan kesään vauhdittamaan treenejä”, Nooralotta vinkkaa. 

 

 

Filos - Gavrielides