Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson sai rauta-arvonsa vihdoin nousuun


Veriarvojaan tunnollisesti tarkkaileva Camilla huomasi positiivisen yllätyksen verensä rauta-arvoissa.

Kestävyysjuoksija Camilla Richardssonin hemoglobiiniarvot ovat aina olleet kohdillaan, mutta ferritiini on huidellut viitearvojen alarajoilla. 

“Paljon urheilevalle rauta-arvot on tärkeä huomioida, ja erityisesti naisurheilijoiden kohdalla”, Camilla sanoo. 

Camilla on syönyt matalan ferritiinin takia jo pitkään erilaisia rautalisiä. Rautalisillä on hänen kokemuksensa mukaan selkeitä eroja. Eroja on niin tehokkuudessa kuin käyttömukavuudessa: osa niistä voi aiheuttaa vatsakipua herkkävatsaisille. 

“Lääkärin neuvomana olen vaihdellut valmisteita silloin tällöin, koska valmistetta ajoittain vaihtamalla voi saada paremman vasteen”, Camilla selventää. 

Rauta-arvoja voi parantaa ilman rautaa 

Camillan uusimpana kokeiluna hän testasi Vitaali laktoferriini + C-vitamiini -valmistetta, jossa ei itseasiassa ole rautaa laisinkaan. Sen vaikuttava aine, laktoferriini, edistää syödyn raudan imeytymistä. Laktoferriinillä on lisäksi positiivisia vaikutuksia vastustuskykyyn ja ihon terveyteen. Myös mukana oleva C-vitamiini tukee imeytysmisprosessia.

“Söisin C-vitamiinia vielä erillisenä tuotteena, jos sitä ei olisi tässä kätevästi samassa. Laktoferriini on siinä mielessä tosi hyvä vaihtoehto, jos tavallisista rautalisistä tulee maha kipeäksi. Se on ollut myös minulla ongelmana joidenkin tuotteiden kohdalla, ja vatsakipu on ammattiurheilijalle inhottava sivuvaikutus”, Camilla kuvailee. 

Camilla testauttaa omat veriarvonsa säännöllisesti, ja noin kuukauden laktoferriinin käytön jälkeen ferritiiniarvot oli jo selkeästi edellistä mittausta paremmat. 

“Olen tosi yllättynyt näistä tuloksista, positiivisella tavalla! Tätä laktoferriinivalmistetta kannattaa ehdottomasti testata, jos on vaikeuksia saada rauta-arvoja hyvälle tasolle”, Camilla suosittelee. 

Laktoferriiniä voi nauttia halutessaan myös yhdessä rautalisän kanssa. Vitaali-sarjasta löytyy kaksi eri vahvuista tehokasta nestemäistä rautavalmistetta – Vitaali Rauta 50 mg ja Vitaali Rauta 100 mg

 

Tilaa omasi täältä!