Kotivaran maukkaat kylmäsavupaistit löysivät tiensä Esko Eerikäisen brunssipöytään


Kiireettömästi savustetut Kotivaran kylmäsavupaistit ovat täynnä makua, mutta silti vähärasvaisia.  

Radiojuontaja ja mediapersoona Esko Eerikäinen myöntää, ettei hänen ja Victoria-tyttären kotoa yleensä löydy tavallisia leikkeleitä erikoisempia lihatuotteita leivän päälle. 

Esko päätti kuitenkin antaa mahdollisuuden Kotivaran kylmäsavupaisteille suunnitellessaan vappubrunssia ystävilleen. Esko testasi Kotivaran Härän Kylmäsavupaistia sekä Ilmakuivattua Herkkukinkkua.

“Nää on aidosti maukkaita! Brunssin kruunaamisen lisäksi Kotivaran kylmäsavupaistit toimii myös leikkeleinä leivän päällä”, Esko kuvailee. 

“Nämä toimisi myös varmasti hyvin voileipäkakussa kevään juhlasesongissa”, Esko pohtii. 

Maun salaisuus on kiireettömyys

Kotivaran kylmäsavupaistien pehmeyden ja mehukkuuden salaisuus on kiireettömyys ja huolellisuus. Lihan annetaan kylmäsavustua erityisen pehmeässä aromissa, jonka saa aikaiseksi Hailuodon ainutlaatuinen leppä. 

“Monesti tämän tyyppiset lihatuotteet on tosi suolaisia, mutta nämä eivät ole! Suolan tilalla on vaan aitoa makua”, Esko kehuu. 

Eerikäiset testasivat myös Kotivaran pepperonisalamia, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään. 

“Vicke rakastaa pepperonia. Meille ykkösjuttu pepperonisalamien kanssa on käyttää niitä pizzatäytteenä kotitekoisissa pizzoissa”, Esko kuvailee. 

Pepperonisalamien välimerellinen makumaailma taipuu myös vaikkapa lämpimien voileipien täytteeksi sekä muuhun ruoanlaittoon. 

Kotivaran tuotteissa yhdistyvät maku ja hyvät ravintoarvot 

Esko arvostaa myös kylmäsavupaistien ravintoarvoja. Kotivaran kylmäsavupaisteissa on alle kaksi prosenttia rasvaa, ja alle yksi gramma hiilihydraatteja sataa grammaa kohden. 

“Matala rasvapitoisuus ja proteiinipitoisuus on todella tärkeitä, ja niiden perusteella yleensä myös valitsen lihatuotteet”, Esko kertoo. 

Maukkaat leikkeleet kruunaa niiden valmistajan kotimaisuus. Kotivara on kolmannen sukupolven suomalainen perheyritys. Esko kertoo suosivansa kotimaisten toimijoiden tuotteita aina, kun se on mahdollista. Hän kommentoi myös tuotteiden pakkausta. 

“Tämä on ehkä joidenkin mielestä outo kehu, mutta Kotivaran leikkelepakkaukset itsessään on todella toimivia. Kun pakkauksen saa kunnolla kiinni, tuotteet säilyy paremmin ja pidempään”, Esko sanoo. 

 

Kotivara – Graafinen ohjeisto