Kristian Heiskari ulkoilee hyvillä varusteilla haastavammassakin säässä


TV:stä tuttu Kristian Heiskari viihtyy luonnon helmassa ja esimerkiksi Helsinkiä ympäröivät lähikansallispuistot ovat tulleet tutuiksi. Partioaitan tuulen- ja kosteudenkestävät retkeilyvarusteet tekevät ulkoilusta mahdollista huonommallakin kelillä. 

Kristian sai Partioaitalta testattavaksi North Facen keltaisen Dryzzle Futurelight -ulkoilutakin, Fjällrävenin tekniset Keb-housut, VAI-KØn Timberjack beanie -pipon sekä jo satavuotiaan saksalaisbrändin Hanwagin Wagner 100 -retkeilykengät. 

– Kengät ovat parhaat, jotka minulla on koskaan ollut! Istuvat erinomaisesti ja olen käyttänyt niitä nyt ihan kaikkialla, yhtä lailla työkeikalla kuin Sipoonkorven kansallispuistossa. Huomasin, että ne pitävät hyvin myös kosteutta, Kristian mainitsee.

Fjällrävenin housuista hän oli jo ehtinyt kuulla paljon hyvää ja odotukset niiden osalta myös lunastettiin.

– Tärkeintä, on että housut ovat mukavat päällä, mutta olen myös vähän taskufanaatikko. Näissä housuissa taskut ovat oikeissa paikoissa, hän kuvailee.

Takkia Kristian kiittää siitä, että se on riittävän ohut, mutta pitää tuulta hyvin. Se on erityisen toimiva valinta kerrospukeutumiseen.

– Alle mahtuu hyvin huppari, mutta jos puuhaillessa tulee kuuma, voi käyttää pelkkää takkiakin.  

Kerrostamalla pärjää vuoden ympäri 

Kristian kokee, että valitut vaatteet sopivat vuoden ympäri, jos alle valitsee oikeat kerrokset. Hän uskoo muutenkin, että vaihtuvissa säissä liikkumisen ratkaiseva tekijä ovat hyvät varustevalinnat.

– Mukavuudenhaluisena ihmisenä tykkään toki liikkua kauniissa kelissä, mutta hyvissä varusteissa ei haittaa lainkaan vaikka vähän ripsisi vettä. Eikä se kaatosadekaan nyt hirveästi mieltä pahenna, jos vaatteet pitävät vettä, hän kertoo.

Muuttuvat keliolosuhteet ovat Suomessa yhtä lailla kaupunkieläjän haasteena. Kristian arvostaakin, että Partioaidan vaatteet sopivat lookiltaan myös urbaanimpaan käyttöön. 

– Takki ja housut ovat mukavan maanläheisen keltaiset ja sulautuvat syysmaisemaan täydellisesti. Rotsi päällä tulee mentyä vaikka lähikauppaan, eikä kyllä hävettänyt lainkaan, kun kävin näissä housuissa keskustassakin.

Kotimainen, luomumerinovillasta valmistettu VAI-KØn pipo sopii jopa sisällä pidettäväksi. Kristianille siinä kohtaavat loistavasti tyyli ja mukavuus. 

– Tykkään näistä vähän Jacques Cousteau -henkisistä pipoista. Nykynuorison tapaan istuin jopa koululuokassa tämä päässä, eikä tullut lainkaan hiki. Tästä tuli saman tien suosikkipipo, hän summaa.