Mari Valosaari löysi suklaavalmistajan, joka mahdollistaa yhteisiä hetkiä koko perheelle


Suolistosairaudesta kärsivä Mari Valosaari on joutunut muuttamaan ruokavaliotaan diagnoosin saatuaan. 

Lähes kymmenen vuotta sitten radiojuontaja Mari Valosaari sai varmistuksen lääkärin epäilyille – diagnoosiksi varmistui colitis ulcerosa, eli haavainen paksusuolentulehdus. Sairauden myötä Mari joutui muuttamaan ruokavaliotaan siten, että esimerkiksi maitotuotteita, viljoja ja sokeria suositeltiin välttämään. 

Mari löysi Dammenbergin valikoimista suosikkisuklaansa. Dammenberg on pieni suomalainen suklaatehdas, jonka tavoitteena on valmistaa suklaata myös heille, jotka eivät voi syödä tavallista suklaata. Dammenbergin suklaa valmistetaan vastuullisesti Reilun kaupan sertifioimista luomukaakaopavuista. 

“On aivan mahtavaa, että on suklaatuotteita, joita voi syödä vaikka olisi kovia allergioita. Esimerkiksi juhlapöydässä ei tarvitse enää erotella kuka voi syödä mitäkin jälkiruokaa, koska Dammenbergin suklaat sopivat ja maistuvat kaikille”, Mari kehuu. 

“Dammenbergin suklaat ovat myös hyvä valinta, jos ei halua lasten syövän paljon sokeria. Dammenbergin suklaat ovat monella tavalla huoleton tapa nauttia suklaasta”, Mari jatkaa. 

Yhteisiä hetkiä 

Mari vieraili lastensa kanssa Dammenbergin tehtaalla Lempäälässä, missä he pääsivät tekemään ja koristelemaan omia suklaaherkkujansa. 

“Koristelimme keppihevosten muotoisia suklaatikkareita, joihin kirjoitettiin meidän omien hevosten nimiä. Tehtaalla oli todella mukavaa, lapset tykkäsivät ihan hirveästi. Minulta kyseltiin jo, milloin voimme tulla takaisin”, Mari hymyilee.  

Tehtaan omistaja kävi myös tekemässä makutarkastukset lasten värjäämille suklaille. 

“Milan siniseksi värjätty, tutti frutilla maustettu valkosuklaa meni laaduntarkistuksesta läpi”, Mari naurahtaa. 

Tehdasvierailun jälkeen Mari soitti välittömästi ystävälleen, jonka lapsella on paljon allergioita kertoakseen heille Dammenbergin tuotteista.

“Mutta heille Dammenberg olikin jo tuttu ja pidetty”, Mari sanoo. 

 

Tutustu Dammenbergin tarinaan ja tuotteisiin täältä!

 

Contact us | Dammenberg Chocolate Shop