Mari Valosaari on tyytyväinen yläluomileikkauksensa lopputulokseen


Raskaista yläluomista kärsinyt radiojuontaja Mari Valosaari päätyi leikkaukseen, kun silmien meikkaaminen alkoi tuntua yhä hankalammalta. Leikkauksen jälkeen hän on huomannut myös toiminnallisten vaivojen kuten päänsärkyjen vähenneen. 

 

Marin alkuperäinen ajatus yläluomileikkauksen tarpeesta lähti esteettisistä ja kosmeettisista syistä. 

– Meikkaaminen tuntui hankalalta tai meikki ei pysynyt paikallaan. Juttelin meikkaaja Ilkka Ruotsalaisen kanssa, että meikkien kerääntyminen luomille ärsyttää. Hän suositteli minulle silmätautien erikoislääkäriä Outi Hautalahtea, jonka erinomaisia luomileikkaustuloksia Ilkka oli nähnyt useita, Mari kertoo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marin leikkausprosessi alkoi konsultaatiokäynnillä, jossa Outi antoi Marille hyvän käsityksen tulevasta. Tämän takia Mari kokeekin, että itse leikkaus ei jännittänyt lainkaan. 

– Minulla oli turvallinen olo. Itse leikkaus oli nopea ja täysin kivuton prosessi. Edes puudutuksen laittaminen ei sattunut. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Todella siisti lopputulos

Maria yllätti myös se, että itse toipuminen oli kivutonta, eikä lopputuloksena ollut edes mustelmia, pientä paikallista kellertämistä lukuun ottamatta. 

– Sairaslomaa klinikalta suositeltiin ottamaan kaksi viikkoa, mutta koska radiotyö ei ole fyysisesti rankkaa, itse olin poissa töistä vain neljä päivää. 

Marin mukaan leikkauksen lopputuloksesta näkee, että lääkäri pyrkii tekemään mahdollisimman siistiä jälkeä. Nyt noin viisi kuukautta leikkauksen jälkeen vain silmäkulmassa näkee todella tarkalla tarkastelulla pienen arven. 

 

Leikkaus kannattaa tehdä ajoissa

 

Mari itse kokee, että luomileikkaus kannattaa tehdä heti, jos huomaa raskaiden luomien haittaavan elämää. 

– Moni sanoi minulle, että leikkaaminen näin nuorena on turhaa. Mutta oman hyvinvoinnin ja paremman fiiliksen takia kannattaa leikkaukseen mennä ennemmin kuin myöhemmin. Itselläni oli jo nyt nelikymppisenä lähellä, että luomet olisivat häirinneet näkökenttää ja operaatio olisi ollut lääketieteellisesti perusteltu

 

Mari on myös huomannut esteettisen parannuksen lisäksi muitakin positiivisia muutoksia. Kulmien nostelua ei enää tarvita ja samalla otsan alueen kireys ja päänsäryt ovat helpottaneet. Raskaat yläluomet voivatkin aiheuttaa monenlaisia haittoja, kuten painontunnetta luomissa tai silmien rasitusoireita. 

– Jos asia mietityttää kannustan menemään rohkeasti ainakin konsultaatioon, leikkaus voi vaikuttaa hyvinvointiin huomattavasti, Mari summaa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silmäluomileikkaukset-klinikka sijaitsee Tampereella, kauppakeskus Ratinassa. Outi Hautalahti on silmäluomien leikkaushoitoon keskittyneen klinikan perustaja ja leikkaava lääkäri. 

Tutustu: silmaluomileikkaukset.fi