Marianne uskoo, että hyvinvointiin tarvitaan pienten ja isojen asioiden tasapainoa sekä elämäniloa


https://vitamiinikeskus.fi/tuote/b12-vitamiini/Valmentaja Marianne Kiukkonen korostaa, että keho on koneisto, jossa pienilläkin osatekijöillä voi olla merkittävä vaikutus. Hermoston ja aivojen hyvinvointiin vaikuttaa esimerkiksi riittävä B12-vitamiinin saatavuus. Marianne on itse mieltynyt Suomen Vitamiinikeskuksen hyvin imeytyvään B12-valmisteeseen.

Mariannen näkemys hyvinvoinnista on kokonaisvaltainen. Niin kehon, mielen kuin sielun tulee olla tasapainossa.

– Itselleni tärkeitä ovat totuudellinen eläminen ja hereillä olo, sekä suhteessa itseen, että ympäristöön. Tämän kivijalan pitää olla vahva, hän kuvailee.

Marianne hoitaa omaa hyvinvointiaan monipuolisesti. Tärkeitä osatekijöitä ovat esimerkiksi liikunta, kylmävesiuinti ja säännöllinen pysähtyminen – mutta myös vaikkapa musiikki, värit ja tuoksut. Terveelliseen ruokaan Marianne suhtautuu kunnioittavasti, mutta armollisesti. Pyrkimyksenä on syödä puhdasta ruokaa, mutta antaa tilaa myös mieliteoille.

B12-vitamiini osaksi aivoruokaa

Lisäravinteiden maailma Mariannelle tuli tutuksi fitness- ja aerobic-kisaajana. Vaikka kisadieetit ovat jääneet taakse, ovat tietyt tavat pysyneet osana terveellisiä elämäntapoja. B12-vitamiinin käyttäminen on yksi kisa-ajoilta saakka säilyneistä rutiineista.

– Varsinkin kun treeni on kovempaa, ei voi olla täysin varma, imeytyykö ruoasta riittävästi ravintoaineita. Itse huomasin jo aikoinaan, että B12-vitamiini on todella tärkeä hermoston palautumiselle ja sitä kautta myös lihaksistolle, sekä aivoruokana.

Marianne on kriittinen lisäravinteiden suhteen ja haluaa välttää esimerkiksi turhia täyteaineita ja keinomakeutusaineita. Suomen Vitamiinikeskuksen valmisteessa ei ole ylimääräistä selluloosaa ja lisäksi se imeytyy tehokkaasti. Tämä on ollut Mariannelle tärkeä valintakriteeri.

– Tämä on vielä kotimainen tuote, joten olen ollut kaikin puolin positiivisesti yllättynyt, hän toteaa.

Marianne on kokenut, että hyvän ruoan ja lisäravinteiden balanssilla hän on saanut buustattua myös vastustuskykyään.

– Olen ollut kipeänä viimeksi vuonna 2017 ja uskon, että B12- ja D-vitamiineilla on siihen vaikutusta. Olen suositellut B-vitamiinia myös esimerkiksi omille vanhemmilleni, koska iän myötä vastustuskyky laskee. Lisäksi muistutan asiasta myös kaikkia valmennettavia, jotka ovat kasvissyöjiä. B12-vitamiinin saannista pitää ehdottomasti huolehtia, jos ruokavalioon ei kuulu eläinperäisiä tuotteita, hän toteaa.

Mariannen mukaan hyvinvoinnin tukemiseksi tärkeää on opetella kuuntelemaan omaa kehoa. Pienestäkin epätasapainosta, vaikkapa vitamiinitasoissa, voi syntyä lumipalloefekti, joka vaikuttaa kokonaisuuteen.

– Pitää miettiä, millä fiiliksellä herää, ettei yksikään päivä menisi hukkaan. Keho on viisas ja osaa kertoa mistä on kyse, jos asian äärelle pysähtyy, hän summaa.

B12-vitamiinivalmiste