Nooralotta Neziri ihmettelee suomalaiskotien ilmanvaihdon tilannetta


Velco-korvausilmaventtiilien asennus on helppo ja halpa remontti, joka voi parantaa kotisi sisäilman laatua merkittävästi. 

Olympiaurheilija Nooralotta Nezirin lähipiirissä on perhe, joka on hometalosta muuttanut hiljattain 70-luvulla rakennettuun kotiin. Perheen lapset varsinkin olivat kärsineet pahasti talon homeongelman takia, ja heillä yskiminen loppui heti muuton jälkeen.

Heidän uuteen kotiinsa tehtiin muuton yhteydessä kuntotarkastus, jossa todettiin talon ilmanvaihdon olevan puutteellinen. Huono ilmanvaihto on suurimpia syitä rakennusten kosteusongelmille ja homehtumiselle, joten asia haluttiin ehdottomasti korjata kuntoon.  Kuntotarkastajan suosituksesta taloon asennettiin Velco-korvausilmaventtiilit.

”Onneksi tämä oli helppo ja halpa remontti, jolla varmistettiin perheen ja rakennuksen hyvinvointi jatkossa. Todella monesta kodista korvausilmaventtiilit kuitenkin puuttuvat”, Nooralotta kertoo. 

Velco-korvausilmaventtiilit säätyvät automaattisesti ulkolämpötilan mukaan.

”Kiireisen arjen keskellä harva varmaan muistaisi korvausilmaventtiilien säätämistä, niin tuo on ehdoton plussa. Niissä on myös erittäin tehokas suodatus, joka suodattaa esimerkiksi siitepölyn kokonaan ja torjuu tehokkaasti terveydelle tosi haitallisten pienhiukkasten pääsyä sisäilmaan”, Nooralotta sanoo.

”Hyvän sisäilman tärkeyttä ei varsinkaan näin urheilijan näkökulmasta voi liiotella.”

 

Tilaa omasi! 

 

Velco | Korvausilmaventtiilit | Ilmansuodattimet | Äänenvaimentimet