Nooralotta Neziri panostaa terveellisiin luomuraaka-aineisiin


Pikajuoksija ja -aituri Nooralotta Neziri tukee terveyttään urheilijana valitsemalla hyvää tekeviä raaka-aineita ja syömällä riittävästi. Salaatit ovat helppo tapa saada kerralla paljon ravintoaineita, ja Nooralotan lautaselle valikoituu usein Ikaalisten Luomun laadukkaita kasviksia. 

Nooralotalle on tärkeää varmistaa, että keho saa parhaita mahdollisia raaka-aineita. Siksi hän suosiikin ruokavalinnoissaan luomutuotteita.  

– Olen perehtynyt luomutuotteisiin tarkkaan ja käyttänyt niitä jo pitkään. Luomussa minulle isoin juttu on sen tuoma hyvä fiilis, hän mainitsee. 

Myös ympäristöystävällisyys ja kotimaisuus korostuvat, kun Nooralotta harkitsee vaihtoehtojen välillä.

– Täydellinen ei voi aina olla, mutta pyrin ostamaan kotimaista ja tekemään hyviä valintoja, hän kertoo.  

Suurin oivallus terveellisen ruokavalion osalta Nooralotalle on ollut riittävä ruoan määrä. Hän kehottaakin kaikkia kiinnittämään ruoan laadun lisäksi huomiota myös annoskokoihin. 

– Tarpeeksi syömisellä on ollut omaan jaksamiseeni ja palautumiseeni isoin vaikutus. Moni syö aivan liian vähän. Sitähän joutuu näkemään vähän vaivaa, että saa esimerkiksi sen tarvittavan puoli kiloa kasviksia päivässä, mutta siihen kannattaa silti tähdätä, hän toteaa. 

Kätevä salaatti kuuluu vakioruokiin

Nooralotalle maistuvat kaikki vihannekset ja hän syö mielellään esimerkiksi uunikasviksia ja salaatteja erilaisina yhdistelminä. 

– Salaatit ovat selkeästi minulle se nopea vaihtoehto, kun selviää pelkällä pilkkomisella. Yleensä kotona on ainakin vihreää salaattia, kurkkua, punasipulia ja kirsikkatomaatteja. Niistä tykkään, koska ne ovat kivasti tavallisia tomaatteja kiinteämpiä. 

Salaatteja Nooralotta tuunailee esimerkiksi umami-kastikkeella tai feta-juustolla. Pientä ekstraa salaattiin tuovat myös Ikaalisten Luomun kirsikkatomaatit pikkelöitynä. Nopeasti valmistuvia tomaatteja voi käyttää parin viikon ajan ja saada samalla helposti vaihtelua arkisalaatteihin. Kokeile ohjetta ohesta!

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit

600 g Ikaalisten Luomun kirsikkatomaatteja
1,5 dl valkoviinietikka
1,5 dl sokeria
3 dl vettä
yhden sitruunan kuori
punainen chili, puolikas ilman siemeniä
tuoretta timjamia
rouhittua mustapippuria, oman maun mukaan

1. Pese sitruuna ja vuole siitä kuori. Kiehauta valkoviinietikka, sokeri, vesi ja sitruunankuori kattilassa ja anna jäähtyä.

2. Desinfioi lasipurkki (n.1 l tilavuudeltaan). Pistele kirsikkatomaatteihin reikiä. Laita purkkiin sekaisin kirsikkatomaatteja, chiliä ja tuore timjami.

3. Kaada jäähtynyt liemi purkkiin. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään. Käytä viimeistään kahden viikon sisällä.

ikaalistenluomu.fi