Ormaxin tiilikatot ja aurinkokatto tarjoavat varmaa laatua rakentajalle


Uuteen, omaan kotiin muutto ja tulevaisuudessa mahdollisesti siintävä talon rakentaminen ovat saaneet Esko Eerikäisen kiinnostumaan rakentamisen ratkaisuista. Esko vieraili Lohjan asuntomessuilla ja pääsi tutustumaan BMI Ormaxin kattoratkaisuihin.

 

Eskon suhtautuminen rakentamiseen on viime aikoina muuttunut. Entinen kerrostaloasuja on alkanut kiinnittää huomiota rakennuksissa käytettäviin materiaaleihin. 

Nyt kun itse olen siirtynyt omistajaksi, haluan tietää, miten kotini on rakennettu ja mistä tarvikkeet tulevat. Aiemmin näihin asioihin ei tullut kiinnitettyä niin paljon huomiota, hän mainitsee.  

Esko kertoo, että seuraavana tulevaisuuden steppinä asumisessa on todennäköisesti oman talon rakentaminen, siksikin rakennusmateriaaleihin perehtyminen on saanut uutta pontta.

Ekologisuus ja kestävyys ovat Eskolle erityisen tärkeitä asioita, siksi BMI Ormaxin ratkaisut Lohjan asuntomessuilla tekivät vaikutuksen.

– Kestävyys on minulle se ratkaiseva tekijä, sen takia esimerkiksi tiilikatto voisi olla tulevaisuudessa valintani. Moni ajattelee, että tiilikatto on arvokas valinta ja minullekin tuli yllätyksenä, että se voi olla hinnaltaan kohtuullinen. Hiljaisuutta en ollut tullut aiemmin miettineeksi, mutta sekin on hyvä etu.

Aurinkokatto tuo talolle lisäarvoa

Ormax Aurinkokatto on valittu Suomen kauneimmaksi aurinkokatoksi ja sen selkeälinjainen ulkonäkö miellytti myös Eskon silmää messuilla. Katossa yhdistyvät Ormax EVO -tiilikatto ja Solarstonen aurinkopaneelit, jotka sulautuvat saumattomasti yhteen. 

– Kyllähän se kieltämättä näytti todella tyylikkäältä, ja ratkaisu sopii hyvin moderniin puutaloon. Itselleni on todella tärkeää, että katto tuo oman lisänsä talon ulkonäköön.          

Aurinkoenergian hyötykäyttöä Esko toivoisi lisättävän vielä entisestään ja hän pitää myös sen tekniikassa tapahtuneita edistysaskelia positiivisina.

– Voi hyvin olla, että lapsemme ja lapsenlapsemme miettivät tulevaisuudessa, miksi aurinkoenergiaa ei ole käytetty enemmän, hän toteaa.

Aurinkokatto laskee myös käyttöenergiakustannuksia ja voi nostaa talon arvoa.

– Ihmiset ovat alkaneet harkita aurinkoenergiaratkaisuja enemmän, mutta monesti mielletään, että aurinkokatto on vaikea tai todella kallis asentaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa ja pidemmän päälle katto maksaa itsensä varmasti takaisin, Esko summaa.   

Käy Lohjan asuntomessuilla tutustumassa Ormax Aurinko Hiidenkotiin. Se on kolmen paritalon ja yhteistilojen muodostama kokonaisuus, jonka asuinrakennusten katoilla on tiilikattoon integroidut aurinkopaneelit.

Tutustu kattoratkaisuihin tarkemmin osoitteessa: www.bmigroup.com