Petra Olli lähtee Jukolan viestiin rennoin mielin


Viestisuunnistuskilpailu Jukolan viesti järjestetään jo 75. kertaa 15.-16.6.2024 Kauhavalla. Painija Petra Ollille osallistuminen kisaan on tapa haastaa itseä sekä pitää hauskaa kaveriporukan kanssa. 

Huippu-urheilija, painija Petra Ollille Jukolan viestiin osallistuminen tarjoaa jotain aivan uutta. 

– Nyt kun kisa osuu vielä kotiseudulle Pohjanmaalle, mietin että tämä täytyy kokea vähintään kerran elämässä. Samalla on hauskaa nähdä mitä tapahtuu, kun valtava määrä ihmisiä pakkautuu pieneen pohjalaiskuntaan. Ensin ajattelin, että Venlojen viesti ehkä riittäisi, mutta toisaalta tykkään haastaa itseäni.

 

Petra korostaa, että suunnistus ei ole hänelle kovinkaan tuttua, ja urheilutaustasta huolimatta hän lähtee kisaan ennen kaikkea avoimella asenteella. 

– Olen lukenut karttaa kilpailumielessä viimeksi ala-asteella, ja liikunnanopettajan opit alkavat olla unohtuneet. Lisäksi kisaan osallistuminen tarkoittaa, että juoksukuntoa täytyy nyt treenata. Tämä antaa minulle alkukesään yhden kivan tavoitteen, jonka avulla tulee lisättyä juoksuharjoittelua.

 

Tärkeintä nauttia kaveriporukan kanssa

 

Petra on houkutellut kavereitaan mukaan, jotta kokoon saataisiin mahdollisimman hyvä joukkue. 

– Aluksi kaverit luulivat, että tämä on vitsi, mutta olen vakuuttanut heille, että tämä on totisinta totta. Tärkeää onkin löytää joukkueeseen oikeat kaverit, mielellään muutama sellainenkin, joka osaa suunnistaa, jotta päästään metsästä joskus poiskin.

 

Petra luottaa kuitenkin, että kisassa on ennen kaikkea mukava ja auttavainen henki, joten mukaan voi osallistua matalalla kynnyksellä. 

– Olen kuullut, että muut kyllä auttavat, jos sattuu eksymään pahemmin.

Myös Jukolan viestin järjestelyt ja osallistuminen pyritään pitämään mahdollisimman sujuvina. Paikalle tuleminen julkisella liikenteellä on varmistettu, joten paikalle pääsee kätevästi ja ekologisesti kauempaakin

 

Tärkeintä Petran mukaan on se, että pääsee viettämään aikaa ja pitämään hauskaa kavereiden kanssa. 

– Tämä tarjoaa jotain vähän erilaista kaikille porukoille, jotka haluavat tehdä yhdessä jotain vähän erilaista ja heittäytyä. Suosittelen tulemaan paikalle rennoin letkein mielin ja viettämään hauskaa tapahtumaa.