Pienillä valinnoilla voi olla suuri vaikutus – Kaisa Mäkäräinen jakaa helpon neuvon


Benecol®-tuotteet alentavat kolesterolia kasvistanolin voimalla. Pienilläkin muutoksilla arkisiin rutiineihin voi saavuttaa isoja vaikutuksia sydämen terveyden kannalta. 

Sydämen kannalta haitallinen kolesteroli voi hiipiä salakavalasti korkeisiin lukemiin. Korkea kolesteroli ei tosin aina johdu elintavoista – myös ampumahiihdon legendana tunnetun Kaisa Mäkäräisen kolesteroli on ollut koholla edellisissä verikokeissa. Tutkimustulos on edelleen mielessä.  

“Urheilu-urani aikana seurasin terveyttäni myös verikokein säännöllisesti ja sitä olen jatkanut edelleen, koska se on helppo tapa huomata myös oireettomat terveysriskit, kuten korkeat kolesteroliarvot. Viimeisen parin vuoden aikana se on ollut minulla vähän koholla terveellisistä elintavoista huolimatta”, Kaisa kuvailee. 

Pienillä arjen rutiineilla on suuri merkitys

Kaisa haluaa rohkaista suomalaisia panostamaan terveyteensä ennen varsinaista sairastumista tai huonovointisuutta. Ruokavaliomuutoksilla ja riittävällä liikunnalla voi pitää itsensä vireessä pidempään.

“Suomalaisilla on tapana mennä lääkäriin vasta sitten, kun jotain on pielessä. Kolesterolissa on se huono puoli, ettei sitä huomaa eikä se oireile aluksi. Monesti lääkitys on ainut vaihtoehto siinä vaiheessa, kun korkea kolesteroli huomataan”, Kaisa pohtii.

Helppo tapa 

Jos kolesteroli on koholla, Kaisa suosittelee vaihtamaan arjen ruokatuotteita sydänystävällisiin* Benecol-tuotteisiin, jotka alentavat kolesterolia kasvistanolin voimalla*. Benecol®-tuotteita tulee aina nauttia jonkin muun ruoan kanssa. 

“Jos aamupalan kylkeen lisää Benecol-jogurttijuoman ja vaihtaa oikean voin Benecol-levitteeseen, ollaan jo hyvällä suunnalla. Minusta on hyvä, että tällaisia tuotteita kehitetään, joilla voi helposti tehdä omasta arjesta vähän terveellisemmän”, Kaisa sanoo. 

Kaisa suosittelee testaamaan Benecol-jogurttia esimerkiksi smoothien sekaan tai vaikka aamupuuron päällä. Benecol-tuotteiden nauttiminen aamuisin luo niistä rutiinin, joka on helppo muistaa ja ylläpitää.  

“Seuraavaksi aion testata juustokakun leivontaa Benecol-tuorejuustolla”, Kaisa vinkkaa. 

*Kasvistanoliesteri alentaa kolesterolia. Korkea kolesteroli on sepelvaltimotaudin riskitekijä.

 

Benecol® - Alentaa tehokkaasti kolesterolia