Shirly Karvinen on oppinut olemaan lempeä itseään kohtaan


Juontaja ja yrittäjä Shirly Karvinen on kulkenut pitkän ja ajoittain kivisen tien kohti itsensä hyväksymistä. Tänä päivänä Shirly kokee, että hän on oppinut sekä oman arvonsa että pitämään itsestään huolta. 

 

Shirlyn mukaan matka vankkaan minäkuvaan ei ole ollut helppo. 

– Lapsuuteen ja nuoruuteen liittyi paljon kipuilua identiteettini kanssa. Etsin omaa arvoani ja hyväksymistä vääristä paikoista, kuten muista ihmisistä, tai pakoilin itseäni kokonaan. Helsinkiin muuton ja julkiselle alalle päätymisen myötä huomasin kuitenkin,ettei mikään määrä ulkoista hyväksynnän määrää tule riittämään.

Shirly kertookin, että vähitellen edessä oli pysähtymisen ja peiliin katsomisen paikka. Viimeisin käännekohta oli koronapandemia, joka pakotti Shirlyn viettämään aikaa hiljaa itsensä kanssa.

– Aiemmin omien ajatusten kanssa oleminen oli ollut ahdistavaa, koska sisällä oli niin paljon käsittelemättömiä asioita. Oli positiivinen käännekohta, kun uskalsin kohdata itseni ja ymmärsin, ettei vastassa olekaan mitään pelottavaa.

Tänä päivänä Shirly kokee, ettei hänellä ole koskaan ollut yhtä varmaa oloa itsestään.

– Sataprosenttisesti valmiiksi ei tule koskaan, mutta olen nyt löytänyt lempeyden ja empatian itseäni kohtaan. Olen ymmärtänyt, että arvoni ei ole muiden käsissä. 

 

Tasapaino on hyvän olon perusta

Nykyisin Shirlylle hyvä olo tulee rauhasta, rutiineista ja ihmissuhteista.

– Haluan, että elämässä on tasapainoa, eikä siihen kuulu puristamista eikä pakoilua. Hyvä olo lähtee myös rutiineista, syön hyvin, lepään ja tapaan tärkeitä ihmisiä. 

Tyyliin ja kauneuteenkin hän suhtautuu nyt ennen kaikkea itseilmaisun välineenä. 

– Nuorempana oli todella tärkeää, että päällä oli juuri tietyt vaatteet. Nykyään pukeudun ilmaistakseni sitä, kuka olen. Rakastan meikkaamistakin, mutta nykyään siksi, että siitä tulee ihana fiilis. En tarvitse meikkiä tai vaatteita rakentaakseni itseäni.

Shirly uskoo, että hyvän minäkuvan rakentamisessa sosiaalisilla suhteilla on merkittävä rooli. Hänen tärkein neuvonsa muille onkin ympäröidä itsensä oikeilla ihmisillä.

– Jokainen tarvitsee ihmisiä, jotka ymmärtävät ja arvostavat, eivätkä yritä pienentää sinua. Lisäksi täytyy uskaltaa viettää aikaa itsensä kanssa ja antaa keholleen tarpeeksi lepoa ja huolenpitoa, hän kiteyttää. 

 

Shirly Karvinen vierailee kauneuden, muodin ja hyvinvoinnin I Love Me -messuilla 20.– 22.10.2023. Tule kuuntelemaan Shirlyn puheenvuorot itsensä hyväksymisestä pe 20.10 klo 16:30 ja tyylistä su 22.10. klo 13:00.