Sointu Borg arvostaa Nordnetin sijoituspalveluiden helppolukuisuutta


Diilistä tuttu Sointu Borg on päässyt sijoittamisen makuun vasta viime vuosina. Nordnetin kuukausisäästösopimus on hänelle tapa luoda pitkäntähtäimen taloudellisia mahdollisuuksia. 

Sointu kokee, että säästämisen olisi voinut aloittaa jo aiemmin, mutta nuorempana asia ei tuntunut tärkeältä. Yrittäjänäkään rahan tekeminen ei ole ollut hänen fokuksensa.  

– Opiskelijana ja sivutoimisena yrittäjänä elin pitkään kädestä suuhun, tosin kyllä silloinkin varmasti olisi voinut laittaa 50 euroa kuussa sivuun. Moni olettaa Diili-voittajan olevan automaattisesti kiinnostunut sijoittamisesta, mutta rehellisesti sanottuna aloitan aika nollasta, hän kertoo.

Nordnetin palvelua Sointu kehuu helppoudesta; tilin avaaminen on vaivatonta ja informaatio on paketoitu sopivan helppolukuiseksi. Kuukausisäästäminen tekee sijoittamisesta myös automatisoitua, joten rahaa ei tarvitse erikseen siirtää joka kuussa. 

– Minulle oli aivan no-brainer, että aloitan Nordnetin kautta. Olen aika varovainen rahan suhteen, joten matalariskiset indeksirahastot tulevat pitkän tähtäimen sijoittamisessa olemaan lempijuttujani, Sointu mainitsee.

Kuukausisäästösopimuksesta ei tarvitse maksaa merkintä- ja lunastuspalkkioita tai säilytysmaksuja, joten myös sen kulut pysyvät kohtuullisina. Asiakkuus ja verkkopankkitunnukset ovat myös ilmaiset. 

Kuukausisäästämiseen valittavat rahastot voi valita itse, tai hyödyntää Nordnetin kyselyä, jonka avulla saa ehdotuksen hajautetusta salkusta. Valittavana on sekä Nordnetin omia rahastoja, että satoja vaihtoehtoja kotimaisilta ja ulkomaisilta rahastoyhtiöiltä.

– Minua kiinnostaa esimerkiksi vastuullinen sijoittaminen, haluan katsoa, että omistukseni vastaavat vihreitä arvoja, Sointu kuvailee. 

Eläkepäiviä silmällä pitäen 

Soinnulle kuukausisäästöillä kartutettuihin varoihin ei ole tarkoitus kajota lähivuosina. 

– Ajattelen niin, että elämä menee yllättävän nopeasti ja eläkepäiviä varten kannattaa luoda turvaa. Voi sitten muuttaa Espanjaan tai pääsee vähän parempaan hoivakotiin, hän naurahtaa. 

Lisäksi sijoitukset tuovat mielenrauhaa ja itsenäisyyttä vaihteleviin elämäntilanteisiin. Soinnulle on tärkeää, että taloudellinen tilanne antaa mahdollisuuden valita. 

– Säästöt voivat tuoda vapautta vaikkapa tilanteeseen, jossa haluaa lähteä työstä, jossa ei viihdy.

Sointu korostaa, että säästöjä kartuttaakseen ei tarvitse olla kauppatieteiden maisteri tai käyttää sijoitusmaailman opetteluun tuhansia työtunteja.

– Moni miettii, että sijoittaminen vaatii syvään päätyyn sukeltamista, mutta Nordnetin palvelussa syvään päähän on hypätty asiakkaan puolesta. On myös hyvä muistaa, että muutamakin kymppi kuussa alkaa kasvaa korkoa korolle, ja ne sijoitetut rahat ovat aitoa itsestä huolehtimista, Sointu summaa. 

Disclaimer juttuun: 

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

www.nordnet.fi