Suvi Hartlin suosii luomua – näissä tuotteissa ero on selkein


Luomu on valvottu tuotantotapa, joka yhdistää ympäristön kannalta parhaat tuotantotavat ja korkeat vaatimukset eläinten hyvinvoinnille.

Radiojuontaja Suvi Hartlin kertoo ostavansa luomutuotteita aina kun se on mahdollista. Taustalla vaikuttavat toiveet ruoan puhtaudesta sekä eläinten hyvinvoinnista. 

“Erityisesti kananmunia en suostu ostamaan muuta kuin luomua, juurikin eläinten hyvinvoinnin vuoksi. Luomukanaloissa kanoilla on muita tuotantotapoja enemmän tilaa, ja niiden suunnittelussa pyritään turvaamaan kanoille mahdollisimman lajityypillinen elämä”, Suvi kertoo. 

Joidenkin tuotteiden kohdalla luomu tarkoittaa myös eroa tuotteen maussa tai muissa ominaisuuksissa. Suvin mielestä erityisesti luomutomaateissa makuero on selkeä, sillä luomutomaatit saavat kypsyä pitkään ja hartaasti mehevän punaisiksi. 

Mistä luomutuotteet tunnistaa?

Luomutuotteet on helppo tunnistaa vihreästä luomumerkistä, ja ne löytyvät usein tavallisten tuotteiden viereltä tutuilta hyllyiltä. Joissakin kaupoissa luomutuotteet on saatettu kerätä omalle hyllylleen. Nykypäivänä luomutuotteiden valikoima on niin laaja, että luomu on helposti parempi valinta. Hintaero tavallisiin tuotteisiin verrattuna voi olla yllättävänkin pieni. 

“Kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla mustavalkoista – luomutuotteita voi valita ostoskoriin vaikka yksittäisiä, silloin tällöin”, Suvi rohkaisee. 

Miksi luomu? 

Suvi innostui itse luomuruoasta lapsensa syntymän myötä.

“Vanhemman näkökulmasta ajattelin, että lapselle haluaa tarjota parasta mahdollista ruokaa, vaikka olisi itse syönyt jotain muuta”, Suvi muistelee. 

Nykypäivänä myös Suvin omalta lautaselta löytyy luomuruokaa. Tänä kesänä hänen pihallaan kasvaa luomumullan voimin tomaattia ja kurkkua.

 

Euroopan unionin rahoittama. Esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat ainoastaan tämän tekstin laatijoiden näkemyksiä eivätkä välttämättä vastaa Euroopan unionin tai Euroopan tutkimuksen toimeenpanoviraston (REA) kantaa. Euroopan unioni ja avustuksen myöntävä viranomainen eivät ole vastuussa niistä.