Tiia Suomalainen löysi kesän helmen kotikaupungistaan Kuopiosta


Tiia arvelee Kuopion olevan monipuolinen matkakohde läheltä ja kaukaa saapuville – kuten myös kuopiolaisille itselleen. 

Kuopiosta kotoisin oleva Tiia Suomalainen halusi jäädä Kuopioon myös opintojen alkaessa. Tiia opiskelee lääketiedettä Itä-Suomen yliopistossa, ja kertoo arjestaan opiskelijana sosiaalisessa mediassa. Rakas kotikaupunki tarjoaa opiskeluajalle tutun ympäristön, mutta on myös ammatillisesti kiinnostava.

“Halusinkin jäädä Kuopioon myös opiskelemaan, ja Itä-Suomen yliopisto oli ykkösvalintani. Olin kuullut tutuiltani paljon hyvää yliopistosta”, Tiia kertoo. 

Kuopio kukoistaa kesäisin

Kuopion keskustasta löytyy runsaasti sähköavusteisia Vilkku-kaupunkipyöriä, joilla Kuopion mäet taittuvat kevyesti. 

Luonto löytyy Kuopiossa läheltä. Parinkymmenen minuutin pyöräilymatkan päästä löytyy Tiian suosittelema Kolmisoppi-Neulamäen ulkoilualue luontopolkuineen. 

“Sinne on muutama kilometri ylämäkeä, joten sähköavusteiset Vilkku-kaupunkipyörät ovat todella mukavat sillä matkalla”, Tiia naurahtaa. 

Vielä lähempää löytyy ainutlaatuinen helmi, jota moni paikallinenkaan ei ole vielä löytänyt – Niiralan alppiruusupuisto. Pienelle alueelle mahtuu valtavasti vanhoja, suureksi kasvaneita alppiruusuja. 

Kulttuurin ystäville Von Wrightin veljesten kulttuuripolku on erinomainen kesäloman nähtävyys. Von Wrightin veljesten synnyinseuduilla sijaitsevan luontopolun varrella esitellään Von Wrightin veljesten taideteoksia. Paikallisen luonnon tiedetään vaikuttaneen veljesten taiteeseen. 

Kaupungissa riittää elämää

Kuopion keskustan ympäriltä löytyy useita eri ostoskeskuksia torin reunuksilla, ja lyhyen ajomatkan päästä löytyy myös suurempi kauppakeskus Matkus. Tiia suosittelee erityisesti kesäisin torilla ja sen ympäristössä sijaitsevia ravintoloita shoppailun lomaan

“Drinkeille kannattaa suunnata Saanan terassille. Samoissa tiloissa sijaitsee ulkokylpylä ja sauna”, Tiia vinkkaa. 

Legendaarinen urheilukohde aivan lähellä 

“Tahko on toki mainittava”, Tiia sanoo. 

Tahkon alue on Tiialle entuudestaan tuttu urheilun merkeistä. Talvisin Tahko on Tiian suosikkikohde lasketteluun ja hiihtoon, ja kesäisin se tarjoaa kauniita patikointimaisemia. Siellä Tiia saa myös palata rakkaan harrastuksensa, ratsastuksen pariin.