Varpu Hintsanen ei anna vaihtelevan sään häiritä ulkoilua


Mielen ammattilainen Varpu Hintsanen löytää omalle mielelleen rauhan metsästä.

Luonnon helmaan on päästävä joka päivä, säästä riippumatta. Siksi Partioaitan ajattomat ja kestävät ulkoiluvarusteet ovat tehokkaassa käytössä.

Varpulle luontoon pääseminen on muuttunut vuosi vuodelta tärkeämmäksi. Metsässä mieli tyyntyy ja asiat asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin. Omissa lempipaikoissa on helppo hengittää.

– Ammattini puolesta suosittelen luonnon keskellä pysähtymistä myös kaikille muille, varsinkin jos elämä on hektistä tai haastavaa, hän mainitsee.

Asuinpaikka luonnon helmassa ja omakotitalon puuhat tuovat Varpun elämään runsaasti ulkoilua. Lisäksi perheen koiran kanssa pitää lenkkeillä päivittäin. Ulos täytyykin päästä joka kelillä.

– Suomessa on aina joku olosuhde päällä, on se sitten pakkasta, hyttysiä, sadetta tai räntää, Varpu naurahtaa. Hänelle tärkeää onkin, että vaatekaapista löytyy säänkestäviä ulkoiluvaatteita. – Moni saattaa miettii, että hyvät vaatteet ovat liian kalliita. Partioaitan varusteista olen kuitenkin huomannut, että kunnon varusteet myös kestävät todella pitkään, Varpu toteaa.

Pitävät kengät ja kosteutta hylkivät vaatteet Kengät ovat Varpulle varusteista tärkeimmät. Niiden täytyy olla liukumattomat ja sopia metsäkävelyille. Käytössä on nyt Partioaitan valikoimasta löytyvät laadukkaat, kävelyille tai retkeilyyn sopivat, Hanwag Banks Low -kengät. Ulkoiluhousuiksi Varpu valikoi Fjällrävenin klassiset Keb-housut, jotka saavat kiitosta erityisesti reilusta taskujen määrästä.

Housuissa on huomioitu myös metsäretkeilyssä tärkeä liikkumisen vapaus. Fjällräveniltä löytyi myös High Coast Hydratic -kuoritakki, joka on Varpun mielestä pelastus vaihtelevissa säissä. – Kuoritakki on monikäyttöinen ja se päällä ei haittaa, jos kesken lenkin alkaa sataa vettä. Toisaalta viileämmällä kelillä alle voi pukea lämmintä ja olla samalla varautunut siihenkin, että räntää voi pudota niskaan, Varpu kuvailee.

Partioaitan vaatteet pääsevät varmasti osaksi myös yhtä Varpun tulevaisuuden haaveista; yön yli kestävää vaellusretkeä laavu- tai telttayöpymisineen. – Olen ollut vähän arka lähtemään pidemmälle yksin, mutta ensi keväälle on suunnitteilla vaellus kokeneemman ystävän kanssa. Hänen kauttaan olen myös ymmärtänyt, että optimivarusteet valitsemalla retkeily voi olla tosi mukavaa, Varpu päättää.

www.partioaitta.fi