Varpu Hintsanen jakaa vinkkinsä Vieser Livingin lattiakaivojen käyttöön remonttia suunnitteleville


Mielen ammattilainen Varpu Hintsanen jakaa ajatuksiaan lattiakaivojen valinnasta oman talonrakennusprojektinsa keskeltä.

”Vitsit, miten paljon tässäkin rakennusprojektissa on taas jo oppinut uutta. Hintsasvilla kun on monella tavalla hyvin erilainen projekti kuin Huvikumpu aikoinaan.

Tämä talo on itse suunniteltu ja pyritty valikoimaan juuri meidän näköisiämme ratkaisuja. Sisustusratkaisujen osalta sisustussuunnittelijamme Katja ehdotti meille Vieser Livingin lattiakaivoja. Hän tiesi, miten tärkeitä luonnonmateriaalit meille ovat ja hänestä nimenomaan puiset lattiakaivojen kannet olivat kuin tehtyjä meille! Aiemmin ajattelin, että lattiakaivot ovat vain ”pakollinen osa” märkätiloja. En osannut miettiä, että lattiakaivotkin voivat olla kosteuden tilojen näyttävä sisustuselementti!

Lattiakaivot täytyy valita hyvissä ajoin 

No miksi nyt tässä vaiheessa teille kerron lattiakaivoista, kun seiniä vasta muurataan?

Valinnat lattiakaivon, sen paikan ja kannen suhteen tulee tehdä ajoissa, jolloin ne uivat talon LVI-suunnitelmaan mukaan. Tällöin ei jouduta tilanteeseen, jossa toivottu designkaivoratkaisu ei onnistukaan ilman piikkaamista ja purkamista.

Meille märkätiloihin tulee mikrosementti ja sen kanssa haluttiin näyttävät puiset designkannet. Luonto – puu sekä kivi – haluttiin myös osaksi märkätilojen ulkoasua.

Nämä kaivon visuaaliset valinnat saattavat vaikuttaa siihen, mihin kohtaa lattiaa kaivot sijoitetaan ja mikä kansi toimi parhaiten halutun lattialaatan tai -massan kanssa. Rakentaessa lattiakaivojen paikat pitää tietää tietysti aikaisessa vaiheessa,  kun putket jäävät lattiavalujen sisälle. Tässä kohtaa on hyvä miettiä myös märkätilojen lattiamateriaali. Laattaa – isoa vai pientä? Vai märkätiloihin sopiva massalattia, esim mikrosementti. Esimerkiksi laattojen ladonta vaikuttaa visuaaliseen lopputulokseen.

Kun osaa ottaa riittävän aikaisessa vaiheessa nämä huomioon jää aito vapaus valita näkyvä osa, eli designkansi – kunhan on ajoissa huolehtinut niihin liittyvät sijoitus- ja kaatoasiat LVI-suunnitelmaan mukaan. Oleellista on muistaa, että tätä valintaa ei voi siis tehdä vapaasti sen jälkeen, kun lattiavalu on jo tehty ja kaivot ovat asennettuina, paikallaan.

Vieserin valikoimasta löytyy sopiva kaivo (Vieser One kaivoperhe) näihin kaikkiin eri tilanteisiin. Vieserin designkannet ja perinteiset lattiakaivonkannet ovat kaikki yhteensopivia Vieserin kaikkien lattiakaivojen kanssa.

Meille suihkujen alle tulee pyöreän malliset Vieser Dot design-kaivot tummaa, märkätiloihin soveltuvaa,  Kebony-puuta – voin jo kuvitella, miltä puu jalan alla suihkussa tuntuu!”