Varpu Hintsaselle hyvinvointia tuo oma aika – ei ruoanlaitto tai marketeissa seikkailu


Mielen ammattilaisena tunnettu Varpu Hintsanen kertoo suoraan, että ruoanlaitto ei ole hänestä hauskaa. Hän onkin todella iloinen, että saatavilla on nyt Ruokaboksi, palvelu, joka tuo sekä reseptit että raaka-aineet suoraan kotiovelle.

 

Olen tuonut tämän omassa somessanikin avoimesti esiin, ruoanlaitto ei ole minulle nautinto, vaan välttämätön paha. Olen ihan hyvä laittamaan ruokaa, mutta teen sitä silti ainoastaan, kun on pakko, Varpu kertoo.

Varsinkin aikaisemmin, kahden pienen lapsen yksinhuoltajana Varpu toivoi usein, että arkiruokien miettimiseen olisi saanut apua.

– Suurin tuska oli siinä, mitä ruokaa keksisi, aina pyöritettiin samoja nakkikastikkeita ja makaronilaatikoita. Kun ensimmäisiä kertoja näin juttuja Ruokaboksista mietin, että olisipa tämä palvelu ollut olemassa silloin, kun arki oli kiireisintä.

Toisaalta Varpulle on aina ollut tärkeää laittaa ruoka itse, valmisruokien ostaminen ei ole ollut vaihtoehto.

– Haluan tietää, mitä lapsilleni syötän, hän toteaa.

Kokkaamisinto saattaa vielä löytyä

Ruokaboksissa Varpua houkuttelee paitsi helppous myös ajansäästö. Varsinkin marketeissa raaka-aineiden metsästäminen tuntuu turhalta ponnistukselta. Itse ruoanlaitossakin vaivattomuus on hänen mieleensä. Resepteissä ei saa olla liikaa vaiheita, eivätkä ne saa vaatia kaikkia keittiön kattiloita.

– Ruoanlaitossa kyse ei ole pelkästään siitä, että ruoka pitää valmistaa. Vaan lisäksi pitäisi selvittää raaka-aineet ja mennä kauppaan etsimään oikeita pusseja ja tölkkejä seitsemän miljoonan erilaisen seasta, Varpu naurahtaa.

Varpu käyttää ruokarumbasta säästetyn ajan mieluummin oman hyvinvoinnin tukemiseen tai perheen kanssa olemiseen.

– Siinä ajassa, jonka muuten juoksisin marketissa, voin vaikka pelata lautapelejä perheen kanssa tai käydä kävelyllä.

Varpu toivoo kuitenkin, että voisi vielä oppia nauttimaan ruoanlaitosta.

– Saan somekanavissani usein viestejä muiltakin naisilta, jotka eivät pidä ruoanlaitosta, mutta eivät kehtaa puhua siitä. Toivon siis, että Ruokaboksi voisi olla yksi tapa saada innostusta, paitsi minulle myös muille, Varpu summaa.

Ruokaboksi Oy

• Ruokabokseja on kolme erilaista: Original, Vege ja Muksu.
• Ruokaboksien toimituspäivä on maanantai.
• Voit tilata boksin joustavasti valitsemillesi viikoille.

ruokaboksi.fi