Viivi Altonen loihtii herkullisen pääsiäisbrunssin täysin gluteenittomasti Finaxin tuotteilla


Maullaan Viivin hurmanneet Finaxin tuotteet on tehty kokonaan puhtaista, pohjoismaisista raaka-aineista. 

Gluteeniton, vähähiilihydraattinen ruokavalio tuo Miss Suomi Viivi Altoselle energisemmän ja hyvän olon, vaikka hänellä ei ole keliakiaa. Gluteenittomasta ruokavaliosta voi hyötyä yllättävän moni.

Pääsiäisenä Viivi päätti testata gluteenittoman brunssin kokoamista,

joka maistuisi myös hänen ystävilleen.

Pohjoismaisista ja puhtaista ainesosista tehdyt Finaxin gluteenittomat tuotteet tekivät Viiviin vaikutuksen. Pohjoismaisten raaka-aineiden käyttö on Viiville myös vastuullinen valinta, sillä ruokaa ei tarvitse rahdittaa kaukaa.

“Valitsin brunssille Finaxin tuotteita siksi, että ne erottuvat muista gluteenittomista vaihtoehdoista autenttisella ja hyvällä maullaan. Lisäksi Finaxin tuotevalikoima on tosi laaja!”, Viivi kehuu.  

Brunssin herkkujen valmistamiseen Viivi käytti Finaxin psylliumia, gluteenitonta proteiinijauhoseosta, cookies-keksejä ja crackers-suolakeksejä. Psylliumista ja proteiinijauhoseoksesta syntyy maukas gluteeniton leipä. Proteiinijauhoseos taipuu myös makeisiin leivonnaisiin. 

“Cookiesit toimivat myös vaikkapa juustokakun pohjana! Brunssia varten tein crackersien päälle raikkaan savulohitäytteen, jolloin ne ovat ruokaisampi vaihtoehto”, Viivi vinkkaa. 

 

Gluteeniton sitruunapiirakka 

Pohja: 

  • 6 dl Finaxin gluteenitonta proteiinijauhoseosta 
  • 1,8 dl voisulaa 
  • 1 tl suolaa 

Sitruunainen täyte: 

  • 2 sitruunan kuoret raastettuna
  • Purkki kondensoitua maitoa
  • 1,5 dl sitruunamehua 
  • 2 dl valkuaista

Valmistus: 

  1. Sulata voi. Mittaa erilliseen kulhoon proteiinijauheseos. Lisää joukkoon voisula. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon vielä suola. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada seos vuokaan. Painele seos tiiviisti vuokaan ja nostele seosta myös reunoille 2-3 cm korkeuteen. Paista 160 asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.
  2. Kakun pohjan paistuessa valmista täyte. Raasta kulhoon kahden sitruunan kuoret. Lisää joukkoon kondensoitu maito, sitruunanmehu sekä valkuaiset. Sekoita hyvin ja kaada täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Paista piirakkaa vielä 10 minuuttia 160 asteisessa uunissa. Peitä valmis piirakka kelmulla ja nosta se noin kahdeksi tunniksi jääkaappiin jäähtymään.