Viivi Altonen rakastui Punaisenmeren kirkkaisiin vesiin


Viivi Altonen vietti seitsemän päivää Egyptin rannikolla Dive Travel Finlandin matkassa. Punaisenmeren kirkas vesi, värikkäät koralliriutat ja monipuolinen merenelävien kirjo tekivät matkasta ikimuistoisen.

Punaisenmeren sukellusmatka on jo pitkään ollut Viivin toivelistalla.

”Siellä on kuulemma aivan mielettömän upeat koralliriutat, ja sukellusmaisemat muutenkin. Ja nuo lupaukset todellakin pitivät paikkansa! Olen sukeltanut ympäri maailmaa, enkä ole missään muualla nähnyt niin kirkasta vettä ja värikkäitä koralliriuttoja”, Viivi kertoo.

Hän pääsi myös ensimmäistä kertaa sukeltamaan yön pimeydessä. Öisessä Punaisessameressä tuli vastaan hai!

”Siitä kohtaamisesta selvittiin onneksi hyvässä sovussa, nimittäin rakastan haita!”, Viivi sanoo.

Reissulta Viiville jäi mieleen myös laivan rinnalla uinut delfiiniparvi, jotka leikki ja hyppeli ilmaan laivan vierellä.

”Se fiilis oli jotain sanoinkuvaamatonta – siellä on vaan te ja meri. Tää reissu jäi kyllä mieleen pitkäksi aikaa”, Viivi hehkuttaa.

Pakettimatkan helppous 

Koko reissun mahdollistanut Dive Travel Finland hoiti Viivin mielestä aivan täydellisesti kaiken matkaan liittyvän järjestelyn. Viivi arvelee, että Dive Travel Finlandin kautta vastaavalle sukellusmatkalle lähtö on järjestelynäkökulmasta äärettömän paljon helpompaa, ellei myös edullisempaa.

”Kaikki toimi tällä matkalla just niin kuin piti. Dive Travel Finland huolehti kaikesta siitä lähtien kun astuin lentokentälle, ja botskilla sain keskittyä nauttimaan elämyksestä. Laivalla ruokailut ja sukellukset oli aikataulutettu vuorotellen, ja päivää rytmitti laivan kello. Meille muodostui leikkimieliseksi ohjeeksi: jos kellon soidessa hiukset on kuivat, on aika sukeltaa. Jos hiukset on märät, on aika syödä”, Viivi naurahtaa.

Liveaboard-matkoilla veneen kyydissä on ryhmä sukeltajia sekä ohjaajia.

”Meidän reissuporukka oli myös tosi kiva. Mukana oli tosi erilaisia ihmisiä, mutta kaikkia yhdisti sukeltaminen. Laivalla oli tosi hyvä fiilis ja jengi!”, Viivi kehuu.

Dive Travel Finlandin reissut sopivat myös aloitteleville sukeltajille, sillä matkoilla voi myös suorittaa sukelluskursseja.

Tutustu tuleviin Egyptin matkoihin täältä, ja Dive Travel Finlandin muihin kohteisiin täältä.